AKHLAK
5:43 PM | Author: budakselangor~
Salam alayk ya ikhwati...alhamdulillah dipanjatkan kepada yang maha Esa kerana membenarkan ana menghirup udara yang masih manis terasa tanpa meminta balasan...

Insyaallah ana akan mengkongsikan sebuah realiti dan keadaan sebenar orang melayu yang masih memegang dan memiliki cip islam yang pada lafaznya mereka bersaksi bahawa tiada tuhan melainkan Allah...tetapi kenapa secara zahirnya mereka(ana x dikecualikan)melakukan sesuatu perkara seperti tiada Tuhan yang melihat..seperti tiada yang maha Melihat....di sini kita sama-sama dapat lihat yang kita bukanlah orang belanda,bukanlah orang jepun,tp secara hakikatnya memanglah seorang yang berbangsa MELAYU yang rasanya seorang yang masih memegang cip ISLAM....adakah ini sifatnya manusia yang pernah mengucapkan 2 kalimah syahadah..??yang pernah mengucapkan TIADA TUHAN MELAINKAN ALLAH..?? hhhmmm.......marilah kita sama koreksi dan lihatlah diri kita ini...mungkin disebabkan serangan-serangan pemikiran yahudi yang sudah lama bertapak di malaysia...ana tidak sekali kali mengecualikan diri ana..ana mengaku ana pon sedikit sebanyak larut dalam unsur-unsur dari tarbiyah yahudi...tetapi adakah kita sekadar MENGIKUT atau MENCEGAH pemikiran-pemikiran yang telah dibawa oleh yahudi...

ana ingin menekankan tentang tajuk ini ialah akhlak...kerana bukan hanya mereka yang tidak ikut tarbiyah betul2 je yang kurang berakhlak...tetapi terdapat juga mereka yang semangat2 commit,tapi sampai akhlak...hancur...di antara pemikiran-pemikiran yang ingin di bawa ialah..
  1. meruntuhkan akhlak
  2. menghancurkan pemikiran islam
  3. menghancurkan peribadi islam
  4. memurtadkan orang islam
mereka(yahudi)telah merancang dengan teliti dan di atas kita dapat lihat turutan-turutan serangan yahudi..

sama-samalah kita fikir -fikir dan sedar dari keadaan umat sekarang....wassalam~

(
post dah habis tulis...lakukan tugas antum utk turut memberi pandangan tentang post ini)This entry was posted on 5:43 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On August 30, 2008 at 11:06 PM , NahnuNasrullah said...

Salam Alayk....

Bagus2... tapi lain kali jgn lerr nmpk mcm ciplak sgt. Banyak lagi video Macam2 Aznil yg best. Nak gak saem cm blog ana..

hahaha... anyway, satu usaha yg best...